måndag 19 januari 2009

Pinknödig

I onsdags var jag ute och flög med RyanAir. Starten gick bra och vi kom iväg precis som vi skulle.

Efter ungefär en timme så tändes plötsligt lampan för säkerhetsbältet. Några sekunder senare berättade kabinpersonalen att kapten tänt bälteslampan och att alla skulle se till att sätta sig ner. Normalt när det här händer så brukar det börja skaka lite, men flygplanet fortsatte fara fram helt oturbulent. 

Efter någon minut så öppnas dörren till cock-pit. Ut kliver någon som ser ut som en kapten och han viker snabbt in på toaletten. En pinkpaus senare återvänder kapten till cock-pit. Sen släcks lampan för säkerhetsbältet.

Nu undrar jag, är det här säkerhetsrelaterat eller var det ren bekvämlighet för att slippa stå i kö? 

3 kommentarer:

Torsten sa...

Det är väl säkerhetsrelaterat att ha en pilot som inte är pinknödig?

Zikes sa...

Hahaha, skaplig idiot. Borde ju räcka med att gå ut och säga, är det ok om jag går före, jag flyger ju trots allt den här kärran.

Eller så har han gjort så och stött på alltför många idioter som vägrar köpa det argumentet så han orkar inte och tar en genväg.

Alternativ tre är att det finns ett idiotiskt regelsystem där andrepiloten/tredjepiloten/vadvetjagpiloten är för oerfaren så han enbart får flyga själv när planets PAX sitter ner och kapten är på dass.

Det sista skulle kunna klassas som "Odd but not extreme".

Söderbergs Take sa...

jag tror det var av bekvämlighet, helt klart. Fast mer att kaptenen inte orkade prata med intresserade/störande passagerare.