tisdag 23 december 2008

Vem har kred?

Pricerunner är en av Sveriges ledande sajter. Om det är någon som mot förmodan inte vet vad de sysslar med så tillhandahåller de information om vem som säljer vad billigast. 

Företag får betyg på på sajten och många baserar sitt leverantörsval just på det här betyget. Vilket ansvar har då Pricerunner om ett företag helt plötsligt går ifrån att vara drivet av seriösa entreprenörer till bedragare med målvakt?  

Rent juridiskt har de förmodligen ganska litet ansvar, men den här typen av händelser undergräver radikalt Pricerunners egen auktoritet. Om man inte kan vara säker på att företagen på pricerunner är seriösa, vad är det då för mening att ranka dem? 

Nu har pricerunner agerat och tagit bort länkarna till kameraexperten.se (som tydligen dragit på sig 700 polisanmälningar de senaste veckorna). Men visst är det systemfel när ett av Sveriges mest använda köpsajt inte är så pass följsam att den fångar folks missnöje snabbare?

PC för alla har sammanställt en liten lista över saker du ska tänka på, men problemet är att dessa råd inte hjälpt i det här fallet. Självklart måste man i en fungerande ekonomi kunna betala saker i förskott och självklart måste de parter som gav en firma som kameraexperten.se auktoritet inse sitt ansvar.

Relaterat

Inga kommentarer: