måndag 1 december 2008

Starkölsdieten

Till skillnad från alla andra bantningsmetoder innebär starkölsdieten ingen uppoffring. Grundprincipen är att äta smakrik mat (med mycket umami) och att inte dricka kolhydrater.

Bakgrund:

För två år sedan drack jag folköl till i princip varje måltid. Jag tycker att folköl är ganska gott, men eftersom det oftast var fullt i kylen blev det bara skafferikall pilsner till maten och det kan man lika gärna leva utan. Däremot ville jag inte avstå från öl varför principen helt enkelt blev att bara dricka starköl. Passar det inte att dricka starköl dricker jag hellre vatten och de gånger riktig öl är ett alternativ så blir det betydligt godare.

Principerna:

Första grundprincipen är alltså att bara dricka starköl.

Den andra grundprincipen enligt starkölsdieten är att all transport i stan sker till fots eller med cykel. Det eliminerar allt behov av övrig träning.

Den tredje principen är att undvika alla typer av mjukt bröd (möjligen med undantag för Olof Viktors kavring). Leksandsknäcke är min personliga favorit, men det går naturligtvis bra med alla typer av rågbaserat knäckebröd.

Den fjärde principen är att fokusera på mat som är god. Det betyder att fiberförstärkt mat går bort om det försämrar smaken (vilket det i ärlighetens namn nästan alltid gör). Köp god salami, stark ost och prioritera i övrigt mat som gör dig glad.

Den femte principen är att använd rikligt med oliv- eller rapsolja både för stekning och smaksättning.

Den sjätte principen är att äta rotfrukter som palsternacka, rödbetor och morötter.

Den sjätte och avslutande principen är att överhuvudtaget inte dricka läsk eller andra söta drycker (med undantag för jos på morgonen).

För exempel på recept enligt starköl dieten kan du titta här.

--

Relaterat DN DN SVD AB


Inga kommentarer: