måndag 8 december 2008

Chrome

För två veckor sedan bytte jag hårddisk i min Dell D630. Vet inte vad det är, men det verkar som hårddiskar i mina bärbara datorer sällan blir mycket äldre än ett år. Kanske beror det på att Dells kvalitet bara blir sämre och sämre, kanske beror det på att jag reser mer och mer. Men en sak är säker, jag rekommenderar ingen att köpa Dell längre och det beror framförallt på att många av mina kollegor har ganska mycket problem – speciellt med modellen Latitude.

I samband med återställningen av datorn så installerade jag Chrome. Det är en helt ok browser. Det är inte riktigt alla sidor som funkar, men på det hela taget så är det inga problem.

En stor fördel är Chrome nyttjar mycket av skärmytan. Tabbarna för de olika fönstren tar lite plats och menyerna är på vanligt Google-maner väldigt begränsade. Renderingen är väldigt snabb.

En nackdel, som egentligen mest beror på mig, är att startsidan visar de nio vanligaste sajterna jag besöker. Det blir väldigt sällan jag att jag surfar in på andra sidor än just de här nio.

Slutsatsen är att jag skulle rekommendera Chrome för den som tröttnat på Internet Explorer, speciellt om du surfar på en mindre skärm.

2 kommentarer:

Patrik sa...

Eller så kör du Cristians "Chromade" Firefox med just de egenskaperna du eftersöker.

Fast Firefox då.

Zikes sa...

Tack Patrik! Skulle just säga detsamma.