onsdag 25 februari 2009

En bra demo

Eftersom jag jobbar med mjukvara så är det här med att demonstrera program lite av en specialitet. Så här lägger du bäst upp en mjukvarupresentation:

1. Börja med att diskutera och påminna de som lyssnar om den frustration de upplever - något som de enkelt kan verifiera. Det här ska naturligtvis vara den typen av problem som din mjukvara löser.

2. Visa att din mjukvara löser de här problemen på ett övertygande sätt. Här är det viktigt att imponera, att det är polerat och snygg, fint och tillrättalagt. Här är det inte nödvändigt att åhörarna förstår allt du gör, men deras slutsats ska kunna sammanfattas med ett ”wow”.

3. Visa hur de själva kan göra det du just visade. Här handlar det om att handgripligen visa steg för steg vilka färdigheter som krävs och hur enkelt det är. Det är viktigt att ta det lugnt och metodiskt eftersom det är viktigt att inte tappa bort åhörarna.

4. Visa ett större exempel, en vision om vart de kan nå. Det här ger känslan av vilket otrolig förändring din mjukvara kan leverera i en inte allt för avlägsen framtid.

Inga kommentarer: