lördag 1 augusti 2009

Ångugn

Idag har jag skrivit en längre post om ångugn eftersom jag sett i trafikloggarna att det är något som intresserar många. Vi har haft ångugn i drygt fem år och det finns ett antal recept som vi gärna lagar med ånga.

Fördelarna med ånga är bättre smak och nyttighet, men samtidigt kostar ugnen några tusenlappar mer än en vanlig ugn. Frågan är om det är värt det?

Jag skulle säga att svaret på frågan är ja, men det förutsätter att du har ett ganska stort intresse för matlagning.

2 kommentarer:

Sten Åke sa...

Hur tillagar man julskinkan i ångugnen?
Mvh Novisen vid ångugnen

Magnus Fasth sa...

Hej Sten Åke,

hoppas det löste sig med julskinkan. Jag har ingen aning om vilka tider som krävs för att ångkoka skinkan. Skulle nog köra med termometer och full ånga om jag skulle försöka. Välkommen över till Matlyckan där du kan hitta fler recept för ångugn.